В Україні запустили онлайн-платформу для підтримки підприємців Донбасу

В Україні запустили нову онлайн-платформу для підтримки підприємців в Донецькій і Луганській областях

Про це пише delo.ua.

Відомо, що платформа "Вервечка" повинна допомогти автоматизувати пошук постачальників і реалізаторів товарів у віддалених регіонах України.

"Основне завдання "Вервечки "- допомогти підприємцям в Донецькій і Луганській областях розширювати ринки збуту, незважаючи на порушені логістичні зв'язку в результаті конфлікту", - йдеться в повідомленні.

Ідея проекту народилася після результатів дослідження "Перешкоди для зростання малих і середніх підприємств", які показали дві головні перешкоди в Донецькій і Луганській областях для розвитку бізнесу: недостатня кількість замовлень і війна.

"Війна стала причиною проблем зі збутом товарів, а також призвела до банкрутства багатьох малих підприємців. Щоб допомогти підприємствам Сходу зберегти роботу і налагодити нові бізнес-зв'язки з іншими регіонами країни, і була створена "Вервечки", - розповіли автори проекту.

Проект здійснює пошук товарів за географічним принципом (місцем розташування торгової точки) і таким чином дозволяє продавцям підключатися до торговим маршрутам постачальників і виробників продукції, легко знаходячи доставку в свій регіон.

"Власник торгової точки може побачити на карті торгові маршрути постачальників і знайти, хто з виробників возить свої товари в місто або село, в якому розташована його торгова точка. Функції повідомлення про актуальні акції та знижки дозволяють постачальникам більш ефективно збувати залишки продукції, а замовникам - вибирати необхідні їм товари за найкращою ціною", - повідомили в організації.