Для українських БМП розробили нові гусениці зі спецсталей

Державне підприємство “Завод ім. Малишева” розпочало виробництво нових гусениць для БМП зі спеціальних сталей українського виробництва. Продукція вже успішно пройшла випробування

Про це повідомляє прес-служба ДК "Укроборонпром". 

"ДП "Завод ім. Малишева" у рамках програми імпортозаміщення освоїв та розпочав серійне виробництво нових гусениць для БМП зі спеціальних сталей українського виробництва", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, перші комплекти нових гусениць пройшли випробування у військових частинах Міноборони.

"Під час тестувань БМП на нових гусеницях здолала понад 1000 км бездоріжжям та дорогами з твердим покриттям без жодної поломки чи відмов. Для пуску виробництва Завод ім. Малишева освоїв спеціальні технологічні процеси у замкнутому циклі та створив нову виробничу лінію", - повідомляє прес-служба.

В Укроборонпромі нагадали, що наразі Завод ім. Малишева освоює зварювання корпусів бронетранспортерів БТР-4 та БТР-3 з метою розширення їх виробництва.

"Ці та інші роботи, проведені у 2018 році, дали змогу розширити номенклатуру продукції заводу для потреб українського війська, збільшити фінансові показники підприємства та підвищити зарплату для всіх працівників харківського підприємства на 20%", - йдеться у повідомленні.