До кінця травня Держгеонадра виставить на продаж на електронних торгах 30 нафтогазових ділянок

Державна служба геології та надр (Держгеонадра) підготує і виставить до кінця травня 2019 року на електронні торги 30 нафтогазових ділянок

Про це повідомив глава відомства Олег Кирилюк, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми плануємо, що Держгеонадрами буде підготовлено більше 30 нафтогазових ділянок протягом двох місяців для виставлення на аукціони. Ці аукціони мають пройти і завершитися до кінця травня", - сказав він на засіданні Кабінету міністрів України в середу.

Кирилюк нагадав, що на перші електронні торги в поточному році, які відбудуться 6 березня, виставлені 10 нафтогазових ділянок, на другі (29 квітня) - ще сім.

За його словами, прогнозовані ресурси на ділянках, що виставляються на торги 6 березня - понад 92 млрд куб. м газу і 16 млн тонн нафти. Стартова ціна лотів - від 5 млн грн до 500 млн грн.

Також Кирилюк повідомив, що служба, крім проведення вуглеводневих аукціонів, виставить на електронні торги в березні 10 ділянок із запасами графіту, берилію, цирконію.

У цілому до кінця 2019 року Держгеонадра виставить на електронні торги близько 70 ділянок корисних копалин (30 - вуглеводневі, 40 - рудні і нерудні).