Комар носа не підточить. Порошенко сказав, коли в Раді буде новий закон про незаконне збагачення

Президент Петро Порошенко внесе у Раду новий законопроект щодо статті Кримінального кодексу про незаконне збагачення після оприлюднення Конституційним судом рішення про скасування статті

Про це він сказав під час Ради регіонального розвитку Запорізької області, передає РБК-Україна.

"Вчора пішла інформація, що є рішення КСУ по скасуванню статті Кримінального кодексу за незаконне збагачення. Воно лише очікується, його ще ніхто не бачив, але воно вже отримало негативну реакцію у соцмережах, і ця негативна реакція у соцмережах мені зрозуміла. Хочу наголосити, що я ніколи як президент не коментую судових рішень. По-перше, це окрема гілка влади, по-друге, я аж ніяк не хочу, щоб це сприймалося як політичний тиск на суд, його не було і не буде. Але як президент і державний діяч я маю право діяти", - сказав він.

Порошенко зазначив, що після публікації рішення КСУ негайно дасть доручення з урахуванням висновків суду підготувати законопроект про покарання для чиновників за незаконне збагачення.

"Суд робить свою роботу, а я - свою. Я є одним із авторів антикорупційного законодавства, антикорупційне законодавство є цілісним і неможливо вихоплювати окремі фрагменти з нього. Тому я хочу заспокоїти і сказати, щойно рішення буде оприлюднено, щойно ми з ним ознайомимося - негайно дам доручення терміново з урахуванням висновків КСУ підготувати та внести до ВРУ, я визначу його як невідкладний законопроект про передбачене покарання для чиновників за незаконне збагачення. Редакція статті буде виписана так, що і комар носа не підточить", - заявив президент.