Суспільне консультується щодо участі України в "Євробаченні-2019"

НСТУ ні з ким з учасників Нацвідбору переговорів не проводить, а проводить консультації щодо ситуації навколо "Євробачення"

Про це в ефірі Радіо.Свобода заявила PR-директор "UA:Суспільне мовлення" Вікторія Сидоренко, повідомляє Еспресо.TV.

"Сьогодні ми оприлюднили частину договору, яка може бути публічною. Такий договір укладається щороку з переможцями Національного відбору. Однак зі співачною MARUV ми не змогли досягти згоди щодо умов цього договору", - заявила Сидоренко. 

Представник телеканалу зазначила, що всі умови цього договору, які стосуються виконавця, засновані на правилах самої Європейської Спілки Мовників і кожен охочий може ознайомитися з ними на офіційному сайті ЄСМ.

"Але є правила, які внесені самим Суспільним мовником ще на етапі Національного відбору, ще до того, як ми дізналися хто буде переможцем. Договір готувався заздалегідь", - уточнила PR-директор Суспільного.

Сидоренко повідомила, що наразі НСТУ ні з ким з учасників Нацвідбору переговорів не проводить.

"Щодо подальшого розвитку ситуації ми проводимо консультації", - додала Вікторія Сидоренко.

Дедлайн подачі документів на участь у "Євробаченні-2019" спливає у перший тиждень березня. До цього терміну НСТУ має визначитись з учасником від України і подати до ЄСМ всі необхідні докумети, уточнила представник "UA:Суспільне мовлення".