В уряді розглядають можливість доставки ліків у села поштою

Уряд розглядає можливість організації доставки ліків у сільську місцевість, зокрема поштою

Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко на засіданні уряду в середу, 27 лютого, передає прес-служба уряду.

"Треба додатково опрацювати це питання для того, щоб в сільській місцевості, там де немає аптек, забезпечити населення ліками", - сказав міністр під час обговорення подальшого впровадження програми "Доступні ліки".
За словами Саєнка, доставка поштою може застосовуватися до низки препаратів, які не потребують спеціального температурного режиму.

Міністр також нагадав, що з 1 квітня відповідати за програму "Доступні ліки" буде Національна служба здоров'я.

"Дуже важливо, щоб ми плавно перейшли до цього, зокрема в регіонах, щоб люди не відчули, що змінюється відповідальний виконавець цієї програми, щоб ми дотримувалися такого графіка, як зараз, коли немає проблем з доступністю ліків, засобами районних бюджетів", - зазначив міністр.

У свою чергу прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання уряду пообіцяв, що заснована в квітні 2017 року програма "Доступні ліки", яка пропонує безкоштовні або з невеликою доплатою ліки від діабету, астми і серцевих захворювань, буде продовжена і розширена.

Гройсман також анонсував новий етап програми - впровадження електронного рецепта, який дозволить отримувати ліки без прив'язки до місця проживання пацієнта.