До Києва літаком із зони ООС евакуювали дитину, яка впала в кому

27 лютого дитину з важким діагнозом з району проведення ООС екстренно доправили літаком Ан-26 авіації Державної служби України з надзвичайних ситуацій на лікування до Києва

Про це повідомила прес-служба штабу ООС.

"Зважаючи на критичний стан дівчинки, Командувач об'єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв прийняв рішення на проведення аеромедичної евакуації хворої", - йдеться у повідомленні.

Дванадцятирічна Юля впала в кому внаслідок гострого порушення мозкового кровообігу та геморагічного інсульту. Її родина мешкає на Донеччині і консиліуму лікарів обласної лікарні, що у місті Лиман Донецької області визнав, що дитині потрібна термінова евакуація до Києва для подальшого лікування в інституті нейрохірургії імені А. Ромоданова.

Відповідну підтримку для евакуації дівчинки надав Голова Донецької військово-цивільної державної обласної адміністрації Олександр Куць, координація відбувалась за сприяння громадського діяча, волонтера з Дніпра Тетяни Губи.

Наразі літак приземлився на аеродромі Жуляни, дитину доставили до профільного інституту та розпочали складне лікування, яке, зважаючи на досвід та професіоналізм провідних нейрохірургів країни, дає надію на її порятунок.