"Укрпошта" випустила марку з першими кочівниками Криму

У середу, 27 лютого, "Укрпошта" ввела в обіг поштову марку серії "Історичні епохи України. Кімерійці"

Про це повідомляє проект "Крим.Реалії".

На марці зображені воїни-кімерійці - представники перших кочових народів на територіях Північного Причерномор'я та Криму.

"Кімерійців не можна назвати саме кримським народом. Це - перші кочівники, назву яких ми знаємо завдяки древнім грекам. У Криму вони бували, там є низка поховань передскіфського часу, що містять чорногорські й новочеркаські стародавності. Новочеркасці зруйнували традиційний суспільно-економічний лад кримських племен, поклавши початок ранньоскіфському періоду в Причорноморських степах. Що стосується чорногорців, то їхня культура і пам'ятники тісно переплетені з місцевими народами. У Криму кімерійці залишили свої могили в курганах, як і всі наступні кочівники Причорномор'я", - розповіла український археолог, кандидат історичних наук Евеліна Кравченко.

"Укрпошта" також презентувала художній конверт із кімерійським орнаментом і прикрасою. Марку і конверт презентували в Києві в залі Лівобережного поштамту.

Раніше в Києві у Національному культурно-мистецькому та музейному комплексі "Мистецький арсенал" відкрилася художня виставка "Дивовижні історії Криму" про періоди дописьменної історії Криму та середні віки.