У Росії майору ЧФ дали 10 років колонії за "шпигунство" на користь України

У Росії військовослужбовця Чорноморського флоту і його дружину засудили за "шпигунство" на користь України в тимчасово окупованому Криму

Про це повідомляє прес-служба ФСБ Росії.

У ФСБ стверджують, що засуджені майор Дмитро Долгополов і його співмешканка Анна Сухоносова цілеспрямовано збирали і передавали українській розвідці відомості про діяльність частин і з'єднань Чорноморського флоту РФ, що становлять державну таємницю.

"28 лютого 2019 року Північно-Кавказький окружний військовий суд визнав винними у скоєнні державної зради (ст. 275 КК Росії) у формі видачі державної таємниці громадянина РФ, військовослужбовця Чорноморського флоту майора Долгополова Д. А. і його співмешканку, громадянку РФ Сухоносову А. С. - у формі шпигунства", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що рішенням суду Дмитра Долгополова засуджено до позбавлення волі терміном на 10 років з відбуванням покарання у колонії суворого режиму, Анну Сухоносову - до позбавлення волі строком на 9 років в колонії загального режиму.

У ФСБ повідомляють, що їх було затримано у вересні 2017 року в Сімферополі. Майор, нібито, працював на військову розвідку Міноборони України.

У ході суду вони вину визнали повністю і покаялися в скоєному, зазначили у спецслужбі. 

"Встановлено, що Сухоносова, будучи завербованою співробітником Головного управління розвідки Міністерства оборони України полковником Клименком Ігорем Івановичем, залучила Долгополова Д. А. до конфіденційного співробітництва з українською спецслужбою за грошову винагороду", - йдеться у повідомленні.

У відомстві стверджують, що особи цілеспрямовано збирали і передавали українській розвідці відомості про діяльність частин і з'єднань Чорноморського флоту РФ, що становлять державну таємницю і витік яких за кордон міг завдати шкоди обороноздатності Росії.