Герасимов намагався "прорватися" в ефір 1+1, його не пустили. В БПП заявили про цензуру, на каналі - про тиск

У четвер, 28 лютого, в студію програми "Право на владу" на каналі 1+1 під час прямого ефіру не пустили голову фракції БПП у Верховній Раді Артура Герасимова, який намагався взяти участь у програмі

Про це повідомляє ТСН.

На каналі пояснили відмову Герасимову в участі в програмі тим, що запрошували виключно кандидатів у президенти та експертів по заявленій темі.

"Діалог щодо запрошення Петра Порошенка в ефір програми між його командою та редакцією програми триває вже кілька тижнів. Утім, нещодавно ми отримали від його партії пропозицію покликати замість чинного президента в ефір голову фракції БПП Артура Герасимова - нібито президент особисто дав йому доручення представляти в ефірі каналу 1+1 свою позицію.

Ми вражені тим, що президента має хтось представляти. Ще раз наголошуємо, на ефір "Право на владу" запрошені саме кандидати у президенти. Якщо Петро Порошенко вважає, що і на виборах 31 березня замість нього має брати участь саме Артур Герасимов, просимо нас про це повідомити. У такому разі будемо раді бачити його у студії ток-шоу", - заявили журналісти.

У БПП журналістів каналу звинуватили в потуранні інтересам власника каналу Ігоря Коломойського. До початку програми прес-служба партії оприлюднила заяву з вимогою пустити Герасимова на ефір або визнати цензуру на каналі.

"Фракція партії "Блок Петра Порошенка" вимагає допустити народного депутата Артура Герасимова до участі в сьогоднішньому ефірі ток-шоу "Право на владу" або офіційно визнати цензуру на 1+1 та відмову від "незручного" для гостей студії спікера!" - йдеться в заяві.

У БПП наголосили, що Герасимова спочатку запросили на ефір, а потім виключили зі списку гостей.

"Фракція партії "Блок Петра Порошенка" заявляє, що ток-шоу "Право на владу" перетворилося на інформаційного кілера за викликом  в олігарха Ігоря Коломойського", - йдеться в заяві БПП.

Журналісти програми, своєю чергою, заявили про тиск із боку президента України Петра Порошенка та його представників.

"Телеканал "1+1" вітатиме участь президента України у своєму ефірі, але з прикрістю констатує спроби Петра Порошенка та партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" вплинути на редакційну політику каналу", - заявили на 1+1.