Нардеп Мураєв не задекларував майже 1 млн грн, - НАЗК

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило у деклараціях нардепа та кандидата у президенти Євгенія Мураєва та судді Святошинського райсуду Києва Івана Бандури, що вони умисно зазначили недостовірну інформацію на суму понад 250 прожиткових мінімумів

Про це повідомила прес-служба НАЗК у Facebook.

"Євгеній Мураєв задекларував корпоративні права в господарському товаристві, однак недостовірно вказав інформацію про розмір свого внеску до статутного капіталу товариства, зазначивши його меншим на 950 853 грн. Також недостовірно вказав інформацію про фінансові зобов’язання", - йдеться у повідомленні.

Крім того, НАЗК знайшла ознаку кримінального правопорушення, тобто декларування недостовірної інформації суддею Святошинського районного суду м. Києва Бандурою Іваном Степановичем.

"Іван Бандура не вказав у декларації фінансові зобов’язання перед іншою фізичною особою у сумі $50 тис, а також недостовірно зазначив суму доходу дружини", - повідомили у НАЗК.

Про ці кримінальні правопорушення Національне агентство повідомило Національне антикорупційне бюро (НАБУ). Відповідальність за декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб встановлена статтею 366-1 Кримінального кодексу.

За це передбачено штраф, або громадські роботи, або до2 років позбавлення волі з забороною обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років.