Павло Букін спростував інформацію про купівлю "Оборонпромом" запчастин в Російській Федерації

Керівник ДП "Укроборонпром" Павло Букін спростував інформацію, що українські оборонні підприємства здійснювали закупівлі військових комплектуючих у Російської Федерації

Про це він заявив у ефірі програми "Ехо України".

"Ми не купляли їх (запчастини - ред.) у Російської Федерації, ми купляли їх в Україні», - заявив керівник "Укроборонпрому", додавши, що з першого дня призначення на посаду він ставив питання щодо залежності від російських комплектуючих й що на сьогодні "70% залежності вже подолано".

«У нас були постачання запчастин походження із Російської Федерації. Це було потрібно й інколи виправдано навіть сьогодні...Нам потрібні все менше й менше, залишились найкритичніші речі – це авіація», - заявив Букін.

На запитання щодо фактів поставки неякісних запчастин, які було оприлюднено у програмі "Наші гроші", Павло Букін категорично спростував можливість неналежної якості.

"Інформацію про неналежну якість запчастин я категорично спростовую, це неможливо, у нас в армії досить ефективний механізми контролю якості. Контроль якості надвисокий", - заявив посадовець.

Також Павло Букін заявив, що дані, оприлюднені в програмі "Наші гроші", є фейком та маніпуляцією.

"Ці звинувачення не відповідають дійсності, вони є маніпуляцією даними невідомого походження, свою ж причетність до цього я навіть не буду коментувати – це повний фейк… Мета цього всього – досягнути резонансу у суспільстві".

Нагадаємо, 25 лютого журналісти "Bihus.infoопублікували розслідування, в якому розповіли, що керівництво "Укроборонпрому" було безпосереднім учасником мільйонних схем із контрабанди та зловживань в оборонному комплексі.

27 лютого стало відомо, що директор ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені Морозова" Олексій Бабіч та директор ДП "Ізюмський приладобудівний завод" Сергій Філоненко рішенням керівника "Укроборонпрому" Павла Букіна "для забезпечення розслідування правоохоронними органами»" були відсторонені від посад.