У Молдові відкрили виставку малюнків українського політв’язня Сущенка

В Культурно-інформаційному центрі при Посольстві України в Молдові відкрилася виставка робіт українського журналіста Романа Сущенка

Про це повідомляє "Укрінформ".

Зокрема, експозицію відкрив Надзвичайний і Повноважний посол України в Молдові Іван Гнатишин

"П'ять років тому народ України змінив хід історії. Під час Революції гідності 18-20 лютого відбулися найтрагічніші події, і в цей же час почалася окупація українського Криму Росією. Уже п'ятий рік триває війна, яка забрала життя понад 13 тис. осіб, а близько 1 млн 500 тис. осіб стали вимушеними переселенцями, більш як 70 громадян України незаконно утримуються в Криму і Росії. Одним із бранців Кремля є український журналіст Роман Сущенко, якого засудили до 12 років ув'язнення", - сказав дипломат.

Він зазначив що, розповідаючи про Романа Сущенка, треба говорити про необхідність звільнення всіх українських політичних в'язнів і військовополонених, яких незаконно утримують в Росії.

Представник українських громадських організацій, художник, голова Фонду "Відродження" Євген Осередчук від імені українців Молдови висловив професійну і громадську підтримку Роману Сущенку. Він сказав, що представлені малюнки свідчать про високу художню майстерність.

Виставку відвідали співробітники Посольства України в Молдові, дипломати, представники громадськості та ЗМІ. Вони також взяли участь у флешмобі "Свободу Сущенку".

Фото: "Укрінформ"