Україна виконала 7 з 12 умов для отримання €500 млн траншу від ЄС, - Мінфін

Український уряд та парламент виконали 7 з 12 умов, які необхідні для отримання Україною траншу макрофінансової допомоги від ЄС у розмірі €500 млн

Про це повідомила міністр фінансів Оксана Маркарова, передає прес-служба Міністерства фінансів України у Facebook.

"На сьогодні Уряд виконав більше половини зобов’язань, необхідних для надання Україні другого траншу у розмірі €500 млн, і ще 5 із 12 передбачених програмою умов знаходяться на різних етапах виконанн", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, вже найближчими днями в Україні оголосять результати конкурсу на посади суддів в Антикорупційному суді.

"Тепер наше завдання - зробити все можливе, щоб вже найближчими тижнями Верховна Рада ухвала законопроект про запобігання та протидію відмиванню доходів, який є одним з центральних зобов’язань України перед ЄС, та запровадила інститут авторизованого економічного оператора", - повідомила Маркарова.

Нагадаємо, що макрофінансову підтримку України Європейський Союз надає у вигляді позик. Точна відсоткова ставка траншу буде відома під час виходу Європейської комісії на зовнішній ринок запозичень, але не перевищуватиме 2%. Кошти надійдуть у державний бюджет. 

12 лютого Макарова заявила, що друга частина макрофінансової допомоги від Європейського Союзу надійде наприкінці березня.