Військових ООС не агітують за жодного з кандидатів, - Наєв

Жодної спеціальної агітації щодо кандидатів у президенти серед військовослужбовців Об’єднаних сил не проводять

Про це заявив командувач ООС Сергій Наєв, повідомляє "Тиждень".

"Жодної спеціальної агітації для військовослужбовців ООС не передбачено, тому вона й не проводиться. У нас усі бійці добре освічені, це не діти, тому вони здатні самостійно приймати рішення", - сказав Наєв.

Командувач запевнив, що виборче право військовослужбовців ООС буде забезпечено.

"На території військових частин ведеться робота зі створення спеціальних виборчих дільниць для військовослужбовців. Вони голосуватимуть на правах звичайних громадян України за своїми паспортами. Їм нададуть можливість безперешкодно виконати свій громадянський обов’язок", - наголосив Наєв.

За словами командувача, ті військовослужбовці, які не залучені до бойового чергування зранку, голосуватимуть у першій половині дня, решта бійців - по обіді. 

"Підготовка до проведення виборів президента України у підрозділах триває вже понад місяць. Для цього налагоджено взаємодію з місцевими та державними органами влади. Вже визначено місця, де відбуватиметься голосування особого складу, організовано взаємодію з ОВК із питань складання списків виборців, утворення дільничних комісій", - повідомив командувач ООС.

Наєв запевнив, що голосування жодним чином не вплине ані на бойову готовність військ, ані на утримання займаних позицій.