Яценюк: Психотип Путіна не вкладається в голову жодного класичного політика

Лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк "намалював" психологічний портрет президента країни-агресора Володимира Путіна

Лідер партії "Народний фронт" прем'єр-міністр України 2014-2016 років Арсеній Яценюк розповів у інтерв'ю виданню "Цензор.Нет", що "намалював" психологічний портрет Володимира Путіна.

"Тричі (зустрічався з Володимиром Путіним, - Ред.). Як міністр економіки і як міністр закордонних справ. Останній раз ми з ним удвох проговорили, напевно, хвилин 40. Це було в Таджикистані, після дня народження Емомалі Рахмона. Ворога ніколи не можна недооцінювати, а такого, як він - тим більше. Дуже цікавий психотип. Стиль поведінки: спочатку йде наїзд. Чи не хамський, але наїзд. І жорсткий моніторинг того, як ти реагуєш. Якщо тільки зробив крок назад - можна їхати далі. Тільки якщо ти "задконув". А потім застосовується чисто КГБшна технологія: коли клієнт вже дозрів, розм'як - теж стати м'яким", - розповів він.

За словами Яценюка, цю технологію ведення перемовин на Заході ніхто не розумів, а зараз почали.

"Так. Набагато краще. Я думаю, найяскравіші враження у них були під час Мінських переговорів. Ось, Меркель, я вважаю, добре розуміє психотип Путіна (...) Члени адміністрації США і Державного департаменту, які працювали в період холодної війни і знають, що таке СРСР. Зокрема, Курт Волкер. А їх, цих людей, все менше. В Європі - Німеччина і особисто канцлер. У світі - англосаксонський світ. Поляки, розуміють, балтійські країни. Китайці як східні люди - дуже добре в цьому розбираються. Ну і, звичайно, розуміє, що таке Путін, певна частина українського політичного істеблішменту", - впевнений Яценюк.

Лідер "Народного фронту" розповів, що "завжди був послідовно антиросійський".

"Чому? Тому що не хотів давати Росії економічно і політично захопити Україну. Пам'ятаю, як вперше зіткнувся з пропагандистською російською машиною. Я був міністром економіки України і в 2005 році публічно жорстко виступив проти газової залежності. На наступний день до мене прийшов моніторинг російського телебачення. По-перше, вони неправильно переклали мої слова. По-друге, перекрутили смисли", - сказав Арсеній Яценюк.