У Франківську "швидкій" бракує 28 водіїв, але 60% викликів не є екстреними

За штатом у "Івано-Франківській станції швидкої медичної допомоги" є 18 автомобілів, але на виклик їздять тільки 16, бо не вистачає 28 водіїв

Про це розповів головний лікар КП "Івано-Франківська станції швидкої медичної допомоги" Ігор Ковалюк, передає Еспресо.TV з посиланням на Галка.if.ua.

"Зараз головна проблема з водіями, тому що навіть, якщо вони зловживають алкоголем, то ми думаємо, чи звільняти того водія, чи залишати його і бавити. У нас немає кому їхати за 4100 грн, всі тікають у Польщу. Ми вже і писали в міську раду - просили доплату для водіїв. Акцентую, що ті дві наші машини не їздять, тому що немає водіїв. Тому, якщо ви запросите до нас водіїв на роботу, та ще й непитущих, то ми будемо дуже вдячні, зарплата десь - 4173 грн", - зазначив Ковалюк.

Читайте такожМедична реформа: Відповіді на всі питання

При цьому за нормами, у Франківську має бути 25 екіпажів, котрі працюють в цілодобовому режимі, адже чинне законодавство вимагає, щоб працювала одна повністю уокмплектована машина на 10 тис. людей населення.

Головний лікар додав, що відповідно до реформи водії мають проходити місячні курси по медицині та знати її трохи краще, ніж поліціянти, бо мають допомагати лікарям в реанімаційних заходах.

Такж він навів дані щодо долі термінових викликиків з усіх тих, котрі отримує диспетчер:

" ...В Івано-Франківську 60% викликів не є екстреними, та мешканці думають, що вони є екстреними, бо “у мене болить, то я кричу найбільше".