Жириновський торгує місцями у Держдумі, а його родині належить нерухомість на $150 млн, - росЗМІ

Віддана Путіну фракція партії ЛДПР у російському парламенті на третину складається з депутатів, які потрапили до її складу завдяки щедрим "пожертвам", ще частину місць зайняли "люди Кремля". Крім того, відносини партії Володимира Жириновського з Адміністрацією президента РФ дозволяють йому особисто та його родині скуповувати елітну нерухомість, зокрема за кордоном

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на московське видання Проект.media.

Наприклад, місце у федеральному списку на виборах до Держдуми може коштувати до півмільярда рублів, причому іноді оплата проводиться прямо в Держдумі або переказом "пожертвувань" до однієї з близьких до партії структур - у "Російський союз вільної молоді", в "Центр підтримки молодіжних ініціатив" або до "Фонду підтримки безробітної молоді".

У 2015 році дві з цих організацій отримали від Управління справами президента РФ замовлення на постачання меблів до Держдуми, причому без конкурсу.

Читайте також: Як російський пропагандист Соловйов заробив $17 млн на промивці мізків росіян

А одним з "жертводавців" був скандально відомий депутат Леонід Слуцький, який одного разу навіть оплачував святкування дня народження Жириновського.

"За таким же принципом керується вся партія - гігантські гроші ЛДПР йдуть сім'ї та партнерам Жириновського, а головний в цій схемі - його син Ігор Лебедєв", - зазначає видання, чиї журналісти змогли виявити у родичів політика наступні об'єкти:

Як наголошується, іспанські активи записані на невістку Жириновського, баскетболістку Надію Грішаєву, оскільки Лебедєв перебуває в ЄС під санкціями.

"Уся виявлена "Проектом" нерухомість родини Жириновського коштує величезних грошей - 9,8 млрд рублів або $150 млн - це ціна 51 об'єкту нерухомості з урахуванням будівлі іспанського готелю. Жириновський і Лебедєв ніколи б не могли заробити ці гроші, якщо брати їхні зарплати в парламенті. Зате частину заробленого вони могли взяти з грошей російських платників податків, у тому числі тих, хто ніколи за цю партію не голосував", - роблять висновок автори розслідування.