Моє затримання – це спланована акція зі знищення церкви Київського патріархату у Криму, - архієпископ Климент

Архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент розповів про деталі та причини свого затримання окупаційною владою Криму

Про це архієпископ Климент розповів телефоном із відділку поліції у Сімферополі у прямому ефірі Еспресо.TV.

"Після богослужіння я відбув на автовокзал для того, щоб поїхати у Ростов та взяти участь у судовому засіданні щодо Павла Гриба, а потім на наступний день у вівторок відвідати його у СІЗО та сповідати і причастити за дозволом суду. За 15 хвилин до виїзду автобуса, у якому я перебував, підійшов наряд поліції, попросили надати документи та показати речі. Після цього мене попросили пройти у чергову частину при автовокзалі, там протримали дуже довго, відвезли у центральний райвідділ поліції Сімферополя", - розповів архієпископ Климент.

За словами архієпископа Климента, спочатку його звинуватили у крадіжці церковного майна, а потім - у образі честі та гідності поліцейських.

"Звинуватили у тому, що нібито був дзвінок телефоном, хтось повідомив, що я вкрав церковні речі. Але перерахували ті речі, які були у мене у дипломаті. Після того, як мене протримали більше чотирьох годин у центральному відділку, придумали нову справу. Заступник начальника поліції Криму повідомив, що я затримуюсь ще на три години, у зв'язку з тим, що хтось на автовокзалі написав скаргу, що я нецензурно висловлювався та ображав честь та гідність поліцейських", - сказав архієпископ Климент.

За словами Климента, наразі його перевели до Київського райвідділу поліції, де з ним працюють адвокати.

"Зі мною зараз тут працює група адвокатів Еміль Курбедінов та Микола Полозов, а консультації телефоном дають Ольга та Дмитро Діндзе, вони перебувають у Москві та контролюють ситуацію звідти. Група адвокатів дуже потужна. Прийшло повідомлення від Людмили Денісової, що вона зв'язалася із Москальковою і та повинна зараз виходити на зв'язок", - розповів архієпископ.

За словами Климента, затримання має на меті завадити йому відвідати українського політв'язня Павла Гриба у Ростові-на-Дону, а також остаточно знищити церкву Київського патріархату в Криму.

"Я вважаю, що це навмисне було зроблено для того, щоб зірвати поїздку у Ростов на суд до Павла Гриба. Значить, щось там відбувається таке, що бажано не озвучувати. А міг би його причастити та посповідати та поспілкуватися з ним віч на віч.

Це одна складова - мені здається, що це спланована акція зі знищення церкви Київського патріархату у Криму та витіснення мене з півострова. Два тижні тому була спроба захоплення приміщення, а зараз ситуація переходить у інше русло", - констатував архієпископ Климент.