"Мародерів - за ґрати!". "Національні дружини" приїхали до садиби Гладковських. Маєток охороняє Нацгвардія

У неділю, 3 березня 2019 року, представники громадської організації "Національні дружини" вже втретє прибули до київського будинку родини Олега Гладковського, тимчасово відстороненого від посади першого заступника секретаря РНБО

Про це передає Еспресо.TV.

"Свинарчук (колишнє прізвище Гладковського - ред.) окопався. По дзвінку зігнав до себе Національну гвардію в повному обмундируванні і п'ят автозаків", - пише на своїй сторінці у Facebook керівник прес-служби партії "Національний корпус" Роман Чернишов.

Молоді люди скандують: "Мародерів - за ґрати!".

Довідка

25 лютого журналісти Bihus.info опублікували розслідування "Друзі президента крадуть на оборонці (секретні переписки)" про суми "відкатів" і схеми розкрадання мільйонів в оборонній сфері.

За даними журналістів, безпосереднім учасником цих схем був син заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олега Гладковського, Ігор. Він нібито був причетним до контрабанди російських деталей для військової техніки. Згідно з розслідуванням, державні оборонні підприємства "Укроборонпрому" купували ці деталі у фірм-"прокладок" за цінами, завищеними в кілька разів.

Після цього Олег Гладковський, якого називають близьким до чинного президента, попросив зупинити його повноваження першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони на час розслідування матеріалів, викладених журналістами.

Речник президента України Святослав Цеголко заявив, що Петро Порошенко підтримав відсторонення Гладковського.

Ігор Гладковський, зі свого боку, заявив про намір позиватися до суду на авторів розслідування.

Окрім того, Гладковський-страший вважає, що за цим скандалом буцімто стоять конкуренти Порошенка на цих президентських виборах. Він особисто говорить про Ігоря Коломойського та Володимира Зеленського.

У таборі Порошенка серед зацікавлених у посиленій увазі громадськості та слідчих органів до справ родини Гладковських також називають Юлію Тимошенко.