У деяких українських лікарнях на одного лікаря припадає шість медсестер

На Буковині у середньому на одного лікаря припадає три медсестри. В окремих закладах ця цифра становить шість медсестер на одного лікаря. А за нормативами має бути не більше двох медсестер на одного лікаря з профільною вищою освітою

У департаменті охорони здоров’я Чернівецької ОДА вважають, що у деяких медзакладах забагато середнього медичного персоналу, пише Molbuk.ua.

"Медсестер у нас забагато, і це ще м’яко сказано. Є амбулаторії у Новоселицькому районі, де на одного лікаря припадає шість медсестер. А норматив у середньому один до двох. Ми прорахували, що у мережі закладів первинної допомоги по області на одного лікаря припадає три медсестри. Це ті медичні працівники, які працюють на ФАПах", - заявив заступник начальника департаменту охорони здоров’я Юрій Лесюк.

Читайте такожМедична реформа: Відповіді на всі питання

Є медзаклади, де кількість медсестер "зашкалює".

“У терапевтичному відділенні Новодністровської міської лікарні немає жодного лікаря, а при цьому працює 40 медичних працівників із неповною вищою медичною освітою. Ми їм рекомендували таку лікарню реорганізувати у поліклініку із стаціонарним відділенням, але не захотіли”, - зазначив Лесюк.

За словами посадовців, поки що ситуація із медсестрами чітко пропрацьована на первинній ланці. З 1 липня обіцяють реформи і на вторинній ланці.