Працівників яких професій найбільше шукають роботодавці в Україні. Інфографіка

Протягом року рівень конкуренції в сфері "Робочий персонал" варіювався від 0,5 до 1,5 особи на місце

Про це повідомляють в компанії HeadHunter Україна, передає delo.ua.

Протягом 2018 року кількість пропозицій від роботодавців у цій сфері становила 5-9% від числа всіх вакансій, розміщених на сайті hh.ua.

Попит на фахівців робочої сфери був досить стабільний, а найбільше зростання амплітуди вакансій відбувався в лютому і червні. При цьому найвища конкурсна активність мала місце в березні і квітні. Протягом року рівень конкуренції в сфері "Робочий персонал" варіювався від 0,5 до 1,5 особи на місце. Для порівняння: в середньому навантаження на одну вакансію на ринку праці України становить 3-4 претенденти.

За останній рік фахівців сфери "Робочий персонал" найчастіше шукали компанії, що працюють в таких галузях, як "Роздрібна торгівля", "Товари народного споживання (нехарчові)", "Будівництво, нерухомість, архітектура", "Промислове обладнання, верстати та комплектуючі" , "Металургія, металообробка".

А ось найбільший попит мали різноробочі, вантажники, комплектувальники, укладальники-пакувальники, механіки, слюсарі.

Перевагу роботодавці віддавали кандидатам без досвіду роботи або з мінімальним стажем (від 1 до 3 років) - такі побажання до співробітників містилися в 47% і 43% від усіх розміщених вакансій відповідно. Згідно з аналізом бази даних hh.ua, заробітні плати фахівців галузі "Робочий персонал" виросли на 42%, що трохи вище загальної тенденції і середнього збільшення заробітних плат по всіх профсферам на 25-30% за 2018 рік.

Однак слід враховувати той факт, що зарплатна вилка на українському ринку праці достатньо велика і залежить від сфери діяльності компанії, від рівня кваліфікації фахівця і специфіки його майбутніх функціональних обов'язків. Разом з тим не всі вакансії містять дані про рівень пропонованої заробітної плати.