З окупованої Донеччини 75 разів повідомляли про "порушення" виборчої кампанії в Україні

З початку виборчої кампанії поліція Донеччини зареєструвала 75 фейкових повідомлень, створених на окупованій території

Про це повідомляє прес-служба поліції Донеччини у Facebook.

Серед них як інсценовані "порушення", так і інформаційні провокації, спрямовані на дестабілізацію ситуації в регіоні, йдеться у повідомленні.

За даними поліції, з початку року на Донеччині зареєстровано 151 повідомлення про правопорушення, пов’язані з виборами президента України, з них 63 – порушення передвиборчої агітації, 24 – підкуп виборців, 15 – хуліганство.

У прес-службі зазначають, за двома фактами хуліганства ведеться досудове розслідування, за фактами адміністративних порушень складено 9 матеріалів, які спрямовані до суду для прийняття рішення.

Поліція ретельно перевіряє кожну інформацію про виборчі порушення. Адже деякі з них виявляються фейками.

У відомстві наголошують, що було закрито за відсутністю складу злочину кримінальне провадження за фактом ймовірного підкупу вчителів. Встановлено, що цю інформацію, яку оприлюднили в YouTube, створено на окупованій території, а сама ситуація - сфальсифікована.

В поліції додають, що фейкові статті в інтернеті подають викривлені відомості про програми кандидатів у президенти та перебіг передвиборчого процесу України. З початку передвиборчої кампанії зафіксовано 75 фейкових вкидань.

Наразі поліція Донеччини втримує стабільну оперативну обстановку та детально розглядаює всі повідомлення про порушення виборчого законодавства, зазначає прес-служба