Актор "Гри престолів" підняв 474 кілограми і встановив новий світовий рекорд

Найсильнішою людиною світу став ісландський спортсмен і актор Гафтор Юліус Бйорнссон, який відомий багатьом за роллю Григора "Гори" Клігана в серіалі "Гра престолів"

Як пише ABC News, він підняв 474 кг і побив власний рекорд.

31-річний артист зайняв перше місце на змаганнях Arnold Strongman Classic, які проходили в місті Колумбусі, штат Огайо. Колишній губернатор Каліфорнії і актор Арнольд Шварцнеггер привітав його з новим рекордом і вручив приз $72 тисячі.

Бьернссон подякував усім за підтримку на своїй сторінці в Instagram, а також поділився відео, на якому він встановлює новий рекорд.

"Я задоволений, звичайно, але ... міг же взяти вагу в півтонни", - сказав чоловік.

Свій колишній світовий рекорд Гафтор Юліус Бйорнссон встановив на міжнародному турнірі World's Strongest Man 2018. Тоді йому вдалося підняти штангу вагою в 472 кг. Трьома роками раніше він побив рекорд, який проіснував кілька століть - зробив п'ять кроків з вантажем вагою 600 кг.

Гафтор Юліус Бйорнссон почав професійну спортивну кар'єру в 2006 році в якості баскетболіста. У 2008 році, після травми коліна, він покинув баскетбол і переорієнтувався на силовий екстрим. Тричі (у 2010, 2011 і 2012 роках) визнавався найсильнішою людиною Ісландії. А в серпні 2013 року був затверджений на роль Григора "Гори" Клігана в 4-му сезоні серіалу "Гра престолів". 

У 2015 році Бйорнссон побив тисячолітній рекорд на змаганнях "Найсильніший вікінг світу" в Норвегії - він зумів пронести 650-кілограмову і 10-метрову колоду 5 кроків. Колишній рекорд був встановлений на початку X століття ісландським вікінгом Ормом Сторолфссоном на прізвисько Орм Сильний, який проніс на собі корабельну щоглу аналогічної ваги на три кроки, після чого зламав собі спину.