Китайці тренуються виживати на Марсі - готуються до колонізації планети

Китай збудував високотехнологічний комплекс у пустелі, де відтворює жорсткі умови життя на сусідній планеті

Про це повідомляє Daily Star

Космічна агенція CNSAН збудувала надсучасну "марсіанську" базу в Цайдамській впадині неподалік міста Манг-ай. Китайські вчені вважають, що у цій пустелі природні умови найбільше схожі на поверхню Марса, йдеться у повідомленні. 

За даними видання, тренувальний комплекс розраховано на 60 людей. Вони виконуватимуть різні завдання "марсіанських колоністів", якщо колись дійсно вирушать на сусідню планету.

Влада Китаю хоче зробити "марсіанську" базу відкритою для туристів. Хоча, скільки буде коштувати перебування в приміщеннях комплексу, поки невідомо, зазначає видання.

Головний конструктор китайської програми дослідження Місяця Ву Вейрен підтвердив, що Пекін розглядає можливість колонізації Марса.
 
"За останні 60 років ми багато досягли. Але від світових космічних держав ми ще відстаємо. Потрібно пришвидшити наші темпи", - налосив він.
 
Вчений додав, що у 2020 році Китай планує запустити зонд на Марс, який вийде на орбіту планети, приземлиться на ній і збере зразки.
 
Китай в останні роки продемонстрував значні успіхи в дослідженні космосу. Зокрема, торік він став першою країною в світі, яка посадила свій апарат на так званому "темному" боці Місяця, йдеться у повідомленні.
 
 
 
  • Нагадаємо, 13 лютого 2019 року NASA зробило фінальну спробу зв’язатися з марсоходом Opportunity і оголосило про закінчення його місії. Востаннє зонд виходив на зв’язок вісім місяців тому. Марсохід Opportunity сів на Марс в 2004 році і подолав там близько 45 кілометрів.