НАЗК попередило підприємців про шахраїв, які полюють на персональні дані

Національне агентство з питань запобігання корупції попередило про спроби невідомих осіб в телефонному режимі отримати особисті дані суб’єктів декларування

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Під виглядом перевірки декларацій невідомі особи, представляючись працівниками апарату Національного агентства, намагаються отримати будь-яку інформацію стосовно громадян, на яких поширюється дія Закону України "Про запобігання корупції", або членів їх сімей, вимагають погашення кредитів тощо", - йдеться у повідомленні.

У НАЗК наголосили, що агентство жодним чином не вимагає надання інформації телефоном, а будь-які відомості у суб’єкта декларування або відповідного органу запитують уповноважені особи в офіційній письмовій формі поштовим відправленням чи електронним листом.

"Рішення про проведення повної перевірки декларацій приймається на засіданні Національного агентства, про що електронним листом повідомляється відповідний суб’єкт декларування. Така інформація розміщується на офіційному веб-сайті Національного агентства", - додають у НАЗК.

Агентство просить повідомляти на електронну адресу info@nazk.gov.ua про спроби невідомих осіб отримати інформацію під виглядом перевірки декларацій.