350 млн збитків і 480 кримінальних справ: Луценко про 5 років розкрадань в Укроборонпромі

З 2014 року Генпрокуратура розслідує 480 кримінальних справ про розкрадання і зловживання на підприємствах ДК "Укроборонпром"

Про це під час засідання РНБО заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко, повідомляє Еспресо.TV.

"Після 2014 року внесено до единого реєстру досудових розслідувань 480 кримінальних правопорушень на підприємствах ДК "Укроборонпром". Встановлено збитків на суму понад 350 млн грн, з яких підтверджено ревізіями та експертизами - на суму понад 65 млн грн", - заявив Луценко. 

За словами Луценка, за цей час повідомлено про підозру 112 особам, з яких 6 - директори оборонних підприємств, 1 - колишній гендиректор, декілька начальників відділів і інженерів.

За цей період досудове розслідування продовжується у 150 кримінальних провадженнях, до суду направлено 11 проваджень, по них винесено 56 вироків стосовно 77 осіб. І йдеться не про якихось цапів-відбувайлів, мова йде про реальних посадових осіб, зазначив Юрій Луценко. 

"Зараз на всю країну стало відомо про зловживання на ТОВ "Оптимумспецдеталь" на чолі з Рогозою, який постачав на різні підприємства "Укроборнпрому" продукцію на загальну суму близько 140 млн грн. Хочу ще раз підкреслити: сума, озвучена в ЗМІ не відповідає дійсності. Загальна сума  становить 140 млн грн", - наголосив генпрокурор.