Керівнику "Оптимумспецдеталь" Рогозі оголосили про підозру у несплаті податків, - Луценко

Керівнику фірми "Оптимумспецдеталь", через яку, нібито, розкрадалися гроші в оборонній сфері, Андрію Рогозі оголосили про підозру несплати податків до державного бюджету

Про це генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив під час засідання РНБО щодо аудиту "Укроборонпрому" та розслідування фактів розкрадань, передає Еспресо.TV

Зазначається, що "Оптимумспецдеталь" не сплатила 26,6 млн грн податків.

"Минулого тижня отримали остаточний акт податкової перевірки: близько 26,6 млн грн несплачених податків. У вівторок, 5 березня, підозра вручена керівнику цієї фірми - Рогозі", - наголосив Луценко.

Генпрокурор розповів, що експертиза наразі перевіряє телефони, вилучені в ході слідства. Якщо підтвердиться їхня автентичність, вручать підозри ймовірним співучасникам Рогози у розкраданні державного бюджету шляхом несплати податків.

Водночас Луценко наголосив, що запобіжний захід Рогозі не обирали через те, що він уже сплатив ці 30 млн грн.

Луценко додав, що з 2018 року Рогоза з двома співучасниками із СБУ перебувають на лаві підсудних у Печерському районному суді по звинуваченню у шахрайстві. Вони разом нібито вимагали у дружини одного з колишніх високопосадовців гроші для передачі працівникам правоохоронних органів.

Нагадаємо, що у розслідуванні Bihus.info йдеться про те, що Ігор Гладковський, син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, разом із поплічниками через фірми-прокладки, зокрема,  "Оптімумспецдеталі", нібито поставляли оборонним підприємствам контрабандні російські деталі або деталі з українських військових частин за завищеними у 2-4 рази цінами.

Андрій Рогоза - керівник "Оптімумспецдеталі".