ОБСЄ моніторить 7 українських телеканалів на дотримання виборчого законодавства

Місія ОБСЄ і Бюро демократичних інститутів і прав людини проводить моніторинг мовлення 7 українських телеканалів

Про це повідомляє Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

"В прайм-тайм моніторять "UA:Суспільний", "1+1", "112 Україна", "5 канал", "Україна", "Інтер" і ICTV", - йдеться у повідомленні.

При виборі цих телеканалів представники ОБСЄ орієнтувалися на те, скільки глядачів вони охоплюють, в тому числі територіально, зазначає регулятор.

"Відстежується баланс, дотримання виборчого закону щодо всіх кандидатів, чи є медіа вільними в розміщенні своїх матеріалів, чи можуть громадяни отримати достатню кількість інформації про виборчу кампанію різних кандидатів", - повідомляє Нацрада з посиланням на слова представника місії ОБСЄ Франчески Боггері.

Під час робочої зустрічі представників місії ОБСЄ/БДІПЛ та членів Нацради України з питань телебачення і радіомовлення сторони обговорили діяльність Незалежного експертного сонета і практики розгляду судових спорів з питань порушення виборчого законодавства, зазначають у відомстві.

Нацрада також запросила представників моніторингових місій до участі в робочій групі Національної ради, яка здійснює нагляд за ходом виборчого процесу в ЗМІ.