Трамп передумав виводити війська з Сирії, - ЗМІ

Президент США Дональд Трамп написав членам Конгресу, що тепер він "на 100% згоден" зберегти військову присутність американців у Сирії

Через два місяці після оголошення про те, що війська США залишають Сирію, Трамп змінив свою думку, повідомляє Укрінформ.

Як зазначає видання, 22 лютого двопартійна група сенаторів і членів Палати представників написала Трампу листа, підтримуючи рішення зберегти невелику групу армії США в Сирії.

"Ми підтримуємо невеликі американські стабілізуючі сили в Сирії", - написали сенатори, додаючи, що сила, "яка включає в себе невеликий контингент американських військ і сил від наших європейських союзників, необхідна для забезпечення стабільності та запобігання поверненню ІД".

У копії листа, яку отримала американська телекомпанія NBC, президент виділив параграф про мету США в Сирії, в якому йшлося: "Як і ви, ми прагнемо до того, щоб усі досягнення в Сирії не були втрачені, щоб ІД ніколи не повернувся, що Іран не заохочується, і що ми консолідуємо наші досягнення і забезпечуємо кращий результат в американських інтересах".