У МОЗ спростували міфи про зв'язок вакцинації з аутизмом і звинуватили Тимошенко в брехні

Міністерство охорони здоров'я спростувало міф про те, що вакцини викликають аутизм та наголосило, що "передвиборчий бюлетень Юлії Тимошенко "Київське слово" розповсюджує фейки про вакцинацію"

Про це йдеться на сторінці МОЗ у Facebook.

Зазначається, що дослідження в Данії спростовує міф про зв'язок вакцинації із аутизмом.

"Вакцинація проти кору, паротиту та краснухи не підвищує ризик аутизму - вакциновані КПК діти мали на 7%  меншу ймовірність аутизму, ніж невакциновані", - розповіли у МОЗі.

У дослідженні взяли участь понад 657 тисячі дітей, які народилися у Данії з 1999 року до 31 грудня 2010 року. Вони приєднувалися до дослідження, коли їм виповнилося 1 рік і за ними спостерігали до 31 серпня 2013.

У міністерстві охорони здоров'я також зазначили, що у передвиборчому бюлетені Юлії Тимошенко “Київське слово” у випуску від 18 листопада розповсюджують брехню та антинаукові твердження про вакцини. 

У відомстві наголосили, що Україна закуповує тільки ті вакцини, які ефективно і широко використовуються у інших країнах світу, а не "в індійських та корейських виробниках, які шукають ринок збуту в Україні", як йдеться у "Київському слові".

Також спростували інформація про те, що у київських лікарнях безплатної вакцини для дітей немає:

"В Україні наявні абсолютно всі вакцини за Національним календарем щеплень. Це вакцини від 10 інфекційних хвороб: гепатиту В, туберкульозу, кору, паротиту, краснухи, дифтерії, правця, кашлюку, поліомієліту і хіб-інфекції".