Запорізький хакер розсилав комп'ютерні віруси до держреєстрів, - СБУ

Російські спецслужби найняли хакера із Запоріжжя, аби той займався розсилкою комп'ютерних вірусів до держреєстрів України

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що куратори з Росії найняли хакера із Запоріжжя для розповсюдження шкідливого програмного забезпечення, призначеного для втручання в роботу державних інформаційних ресурсів України. 

Зловмисник був адміністратором закритого хакерського форуму російського походження. Він підшукував виконавців серед активних учасників форуму, які за гроші розсилали шкідливе програмне забезпечення. Масове поширення здійснювалось через електронні повідомлення на адреси держустанов.

Співробітники СБУ спільно з кіберполіцією провели обшуки за місцем проживання зловмисника – і виявили комп’ютерну техніку з встановленим програмним забезпеченням для створення та модифікації комп’ютерних вірусів.

"Також отримано майже 10 зразків шкідливого програмного забезпечення, які були підготовлені для розповсюдження серед учасників закритого хакерського форуму", – зазначили в СБУ.