Ляшко переміг у битві, але доведеться перемогти у війні - політолог

Відмову прем'єр-міністра продовжувати трудовий договір з чинним керівником "Нафтогазу України" Андрієм Коболєвим можна назвати перемогою Олега Ляшка в битві. Однак потрібно ще перемогти у війні

Таку точку зору на розвиток подій в Кабміні навколо подальшої долі нинішнього керівництва державної компанії "Нафтогаз України" висловив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

"Ляшко здобув поки перемогу в битві, але не у війні. Лідеру "радикалів" вдалося домогтися проведення відкритого конкурсу, шляхом акцентування суспільної уваги на те, що Коболєв фактично вийшов з підпорядкування Кабінету Міністрів і проводить свою самостійну політику, а точніше - антиполітику з пограбування народу", - говорить політолог.

На думку Карасьова, таким актуальним питанням є проведення прозорого, максимально публічного конкурсу на заміщення вакантної посади глави "Нафтогазу", без надання преференцій людям з оточення колишнього керівника.

"Тож розслаблятися не варто, потрібно довести перемогу в першому таймі до кінця і виграти цей складний політичний матч за повернення "Нафтогазу" в підпорядкування Кабміну і в підконтрольність українського народу. Проблема навіть не в Коболєві, а політиці "Нафтогазу" в цілому. Потрібно буде ще після конкурсу Верховній Раді і політикам, які хочуть поліпшення життя народу, провести аудит компанії, домогтися від нового керівництва прозорості рішень, реалізації політики в інтересах України, а не зарубіжних лобістів і промислово-фінансових груп", - резюмував директор Інституту глобальних стратегій.

Трудовий договір з Андрієм Коболєвим спливає 22 березня 2019 року. В ході засідання уряду, в середу, 6 березня, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман поінформував членів Кабміну про те, що дата нового конкурсу на заміщення посади керівника державної нафтогазової компанії буде оголошена 23 березня.

На своїй сторінці в Facebook лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що не має наміру припиняти боротьбу, доб'ється повернення Коболєвим незаконно отриманої премії і перерахунку діючих тарифів.