Нацрада ще на рік продовжила заборону телеканала RTVI

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення продовжила термін припинення трансляції російськомовного телеканала RTVI на один рік

Про це повідомляє прес-служба Нацради з питань телебачення і радіомовлення.

Національна рада розглянула результати моніторингів RTVI (має юрисдикцію Великої Британії).

Зазначається, що член Нацради Сергій Костинський під час розгляду питання наголосив, що було зафіксовано систематичні порушення українського законодавства, а саме трансляцію фільмів, у творчому складі яких присутні російські актори, які внесені до Переліку осіб, які загрожують національній безпеці України.

За словами Костинського, було з’ясовано, що порушення не усунено, відповідно компанія не дотримується законодавчих вимог.

Окрім того, було виявлено недотримання вимог частини першої статті 28 закону "Про інформацію", оскільки у висловлюваннях гостей ефіру неодноразово містилися заклики до порушення територіальної цілісності України та розпалювання ворожнечі.

Як інформує прес-служба регулятора, Національна рада неодноразово зверталася до дистриб’ютора телеканалу “RTVI” в Україні ТОВ “Сонар” та правовласника Brenrose Limited з листами-застереженнями щодо зафіксованих порушень. Дистриб’ютор повідомив правовласника про можливі наслідки протиправного демонстрування аудіовізуальних творів.

У відповідь правовласник запевнив про свої наміри у подальшому намагатися дотримуватись чинного законодавства України.

ТОВ “Сонар” поінформував Національну раду про припинення подальшої співпраці з правовласником до моменту приведення змісту програми “RTVI” до вимог законодавства України.

Національна рада визнала, що зміст “RTVI” не відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України, і ухвалила продовжити термін припинення ретрансляції телеканалу «RTVI» до 7 березня 2020 року.