Окупанти на Донбасі вперше з початку року застосували важку артилерію

6 березня російські окупаційні війська дев'ять разів відкривали вогонь по позиціях військ ООС

Про це повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил.

Вперше від початку року російсько-окупаційні війська знову застосували артилерію калібру 152 мм.

За даними розвідки, 6 березня двох окупантів ліквідовано та трьох поранено. Також знищено одну одиницю військової техніки противника.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" українські позиції були обстріляні чотири рази: з артилерійських систем калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм – у районі Лебединського; з артилерійських систем калібру 122 мм – поблизу Гнутового; з артилерійських систем калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм – у районі Водяного; зі стрілецької зброї – біля Богданівки.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" ворог п'ять разів обстріляв українські позиції: з мінометів калібру 120 мм – поблизу Новолуганського; з мінометів калібру 120 мм та великокаліберних кулеметів – у районі Катеринівки; з артилерійських систем калібрів 152 та 122 мм, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – поблизу Новтошківського; з мінометів калібру 120 мм – у районі Кримського. Втрат серед українських військових немає.

Витративши 10 снарядів, росіяни пошкодили господарчі будівлі та лінію електропередач у Новолуганському. Постраждалих серед цивільного населення немає. Від початку доби ворог обстріляв позицію українських військ у районі Кримського.