Порошенко пояснив, чому не коментує скасування судом статті за незаконне збагачення

Президент України Петро Порошенко відмовився коментувати рішення Конституційного суду про скасування статті Кримінального кодексу, що передбачала відповідальність за незаконне збагачення

Про це Порошенко сказав під час інтерв'ю на телеканалі "Україна".

Свою відмову Порошенко пояснив тим, що як президент не має права коментувати судове рішення, оскільки це сприйматиметься як тиск на судову владу.

Водночас президент заявив про невідворотність відповідальності за незаконне збагачення.

"Хочу розчарувати чиновників, які думають, що внаслідок рішення КСУ вони зможуть уникнути відповідальності за незаконне збагачення. Цього не відбудеться, тому що поняття "незаконне збагачення" - ніхто не скасовував", - сказав Порошенко.

Президент також закликав народних депутатів врахувати невідкладність запропонованого ним законопроекту щодо відповідальності за незаконне збагачення.

"Буквально за кілька годин після оприлюднення рішення КСУ я одразу ж вніс законопроект, який має лише одну відмінність - він враховує коментарі КСУ стосовно презумпції невинуватості. Але відповідальність за корупцію, у тому числі незаконне збагачення, буде - ніхто її не уникне. Звертаюся до народних депутатів врахувати позицію президента щодо невідкладності розгляду нового законопроекту, який стосується покарання за незаконне збагачення. Ми маємо якнайшвидше "озброїти" правоохоронні органи, включно з антикорупційними", - сказав президент.