У тестовому режимі запрацювала електронна медична картка

З 1 березня у тестовому режимі працює електронна медична картка

Про це повідомила очільниця МОЗ Уляна Супрун у Facebook.

Електронна медкартка доступна сімейним лікарям, терапевтам та педіатрам тих медзакладів, які підключені до електронної системи охорони здоров’я та мають контракт з НСЗУ. 

Зазначається, що пацієнтам не потрібно нічого робити додатково - якось реєструватися чи спеціально приходити в медзаклад. Електронна медкартка буде автоматично доступна у системі лікарю первинної меддопомоги для кожного з пацієнтів, з яким підписана декларація.

"Туди ваш лікар вноситиме найважливішу медичну інформацію при кожному візиті. В структуру записів входитимуть направлення та рецепти. Незабаром електронні медкартки стануть обов’язковою умовою співпраці з Національною службою здоров'я", - розповіла Супрун.

Вона додала, що  наразі пацієнти не матимуть доступу до медичної картки в системі, але згодом запрацює персональний кабінет пацієнта. За необхідності лікар зможе роздрукувати консультаційний висновок, де міститиметься причина звернення, діагноз, призначення лікування або направлення на додаткове обстеження.

Раніше повідомлялось, що уряд запровадив е-рецепти за програмою "Доступні ліки". Аби отримати "Доступні ліки" за е-рецептом, необхідно звернутися до лікаря за таким рецептом. Тоді на телефон пацієнта надійде СМС із кодом. В аптеці треба буде назвати цей код рецепту й отримати ліки.