Вчителька виграла $10 тис., коли прочитала дрібний шрифт у юридичних документах

Вчителька з американського штату Джорджія отримала $10 тисяч після того, як уважно прочитала дрібний шрифт в документі під час оформлення страховки

Про це пише CBC News.

Страхова компанія Squaremouth, що базується в місті Сент-Пітерсберг, штат Флорида, влаштувала таємний конкурс, умови якого розмістила дрібним шрифтом в документах на оформлення страховки для виїзду в інші країни.

Першою цю деталь помітила 59-річна вчителька середньої школи Донелан Ендрюс (Donelan Andrews): в процесі покупки страховки за $400 вона уважно прочитала юридичні папери, які навмисно були написані складною мовою з використанням специфічних термінів. Приховане послання виявилося на сьомий сторінці. Переможниця з'явилася через 23 години після запуску конкурсу.

"Щоб підкреслити важливість вивчення документів на підпис, ми запустили конкурс "Платимо за читання ", в якому нагородимо людину, що читає інформацію в угодах від початку до кінця. Якщо ви читаєте це в період проведення конкурсу та встигнете звернутися до нас першими, вам буде вручено головний приз у розмірі 10 тисяч доларів", - йшлося в паперах.

Ендрюс запевняє, що завжди читає подібні документи, в тому числі угоди про використання цифрового програмного забезпечення, які практично всі не беруть до уваги. Вона зізналася, що сама використовує цей трюк в навчанні. Жінка планує витратити приз на поїздку в Шотландію на честь 35-ї річниці весілля.

Спочатку в компанії розраховували розміщувати непомітний напис протягом року і були впевнені, що ніхто його не помітить. Гроші планувалося направити на благодійність. Незважаючи на виплату Ендрюс, фірма все одно направить 10 тисяч доларів на розвиток проектів з підвищення грамотності серед дітей і ще по 5 тисяч - на розвиток двох шкіл, в яких працює вчителька.