300 грамів їжі на день. У КНДР скоротили продовольчий пайок

Влада Північної Кореї через рекордний неврожай скоротила продуктовий пайок із 576 до 300 грамів на день

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Німецька гуманітарна організація Deutsche Welthungerhilfe констатувала катастрофічну нестачу продовольства в КНДР внаслідок рекордного неврожаю 2018 року, викликаного повенями і сильною спекою.

Глава представництва цієї організації в Північній Кореї Ларс Дюеркоп повідомив, що у зв'язку з надзвичайною ситуацією влада КНДР скорочує добовий продовольчий пайок для громадян з 576 до 300 грамів. Пайок складається із зернових, кукурудзи та картоплі.

За словами Дюеркопа, діти, жінки і старі люди звільнені від цього обмеження. А ті, хто потребує додаткового продовольства і має фінансові кошти, можуть купити інші продукти на невеликих ринках.

Дюеркоп зазначив, що міжнародні санкції перешкоджають імпорту в КНДР сільськогосподарської техніки, виробничої сировини і добрив.

Глава північнокорейської філії Deutsche Welthungerhilfe сподівається на фінансування гуманітарних програм для Північної Кореї за допомогою коштів таких іноземних організацій, як Євросоюз. Deutsche Welthungerhilfe - єдина німецька неурядова організація, яка надає гуманітарну допомогу в КНДР.