"Греммі" випередила "Оскар" за популярністю у соцмережах, - дослідження

Користувачів соцмереж більше цікавлять результати музичної премії, аніж церемонія нагородження в області кіно

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Variety.

Церемонія і результати "Оскара" важливі для телеглядачів, але користувачів соцмереж набагато більше цікавить "Греммі". Таких висновків дійшли дослідники, провівши підрахунок рейтингу соціального контенту.

Дослідники порталу Nielsen стежили за соціальною активністю під час кожної церемонії нагородження, яка транслювалась у період між 1 серпня 2018-го та 24 лютого 2019-го. 

У десятці найбільш популярних церемоній серед користувачів соцмереж більшість – музичні премії. Зокрема найбільше користувачі стежили за "Греммі", MTV Video Music Awards 2018, Premio Lo Nuestro 2019, American Music Awards 2018, 19-а щорічна премія Latin Grammy та Latin American Music Awards.

Проведене дослідження показало, що 61-а премія "Греммі", яка транслювалась 10 лютого на телеканалі CBS, отримала 26,2 млн лайків, коментарів та поширень. Натомість "Оскар", який транслювався на ABC, отримав у соцмережах лише 17,7 млн реакцій.

Наприклад, пост співачки Карді Бі в Instagram після отримання нагороди за найкращий реп-альбом отримав понад 3,2 млн лайків та майже 14 млн переглядів. 

Натомість найпопулярніша публікація про "Оскар" – пост актриси Анжели Бассетт - набрав 318 тис. лайків.