Ті, хто перетнув межу - понесуть покарання, - Аваков про сутички "Нацкорпусу" з поліцією у Києві та Черкасах

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що представники "Національного корпусу", які спровокували сутички з поліцією у Києві та Черкасах, будуть покарані

Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ у facebook.

У МВС заявили, що заявлений мирний громадський протест політичної сили "Національний корпус" проти вчиненого злочину посадовцями оборонної сфери не повинен переходити межу закону і перетворюватися на інші злочини.

"Будь-якому гніву є розумні межі! Те, що сьогодні на мітингу Петра Порошенка в Черкасах зробили представники "Національного корпусу" - неприпустимо! Праведний гнів про корупційний злочин справедливий, але чи може він породжувати інші злочинні дії? Очевидно - не може. Очевидно, що багато серед агресивно налаштованих юнаків хотіли хардкору, а не справедливості і законності. Прошу справжніх патріотів думати про країну, а не розкручувати спіраль ненависті і хаосу, яка руйнує країну не менше, ніж корупція, проти якої ви справедливо протестуєте. Не буде ні розуміння першопричини обурення скандалом, ні поблажливості до бойових заслуг. Так поводитися не можна. Порушено кримінальне провадження. Ті, хто перетнув межу - понесе покарання", - заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Як нагадали в МВС, у Києві правопорушники намагалися силою прорвати кордон поліцейських, застосували сльозогінний газ та піротехніку. Правоохоронці були змушені застосувати у відповідь фізичну силу і спецзасоби. Під час сутичок потерпіли двоє правоохоронців.

У Черкасах під час охорони громадського порядку в центрі міста, де відбулись масові заходи з участю великої кількості громадян, під час від’їзду президента України представники "Національного корпусу" намагались заблокувати кортеж глави держави і почали провокувати на бійку пересічних черкащан та поліцію. Активісти спробували прорватись на сцену, застосовуючи піротехніку. Правоохоронці застосували поліцейські заходи примусу.

"МВС закликає всіх учасників масових акцій до виключно мирних протестів і нагадує про кримінальну відповідальність за вуличне насилля", – наголосили в міністерстві.

Національна поліція, зі свого боку, додала, що внаслідок сутички в Черкасах потерпіли 15 поліцейських. Слідчі відкрили кримінальне провадження за двома статтями Кримінального кодексу: за ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) і за ч. 4 ст. 296 (хуліганство). Також раніше за першою з цих статей відкрили провадження через сутички в Києві.