France 24: через відомий рух у Facebook жінки можуть озвучувати свої проблеми

У міжнародний жіночий день у Парижі відбулась акція. Вона розпочалась о 15:40 на Площі Республіки і була присвячена руху за права жінок

Чому саме такий час? За словами учасників, саме в цей час жінки починають працювати безкоштовно. Жінки у всьому світі заробляють на 26% менше, ніж чоловіки.

За слова Саліми Бел Хадж, журналістки France 24, яка слідкує за цим рухом, з часів появи хештегу Ме too у Facebook, жінки почали активніше і вільніше говорити про свої проблеми. Історії з соцмереж консолідують їх і підтримують на всіх континентах і в багатьох країнах.

"З того часу, як з’явився хештег "я теж", жінки стали більш вільно розповідати про те, що з ними трапилось. І також в Європі, взагалі все почалось у США із цим хештегом, а потім з’явилось у Франції, і тепер стало популярним в Африці – хештег "нам не страшно". На якомусь фестивалі у місті Буркіна-Фасо жінка, відома акторка, озповіла, що її зґвалтував продюсер. Тому все більше жінок відчувають, що можуть вільно розповідати про такі речі. І це все завдяки соцмережам. За хештегом можна знайти будь-кого. Інформація доходить до людей значно швидше", - розказала Саліма у програмі "Світ цього тижня" на французькому телеканалі France24.

В українському перекладі телепроект можна подивитися на телеканалі Еспресо щонеділі о 21.00.