Російський генштаб готується до Третьої світової війни, - ЗМІ

Начальник Генерального штабу Росії Валерій Герасимов представив в Москві нову військову доктрину, яка передбачає підготовку РФ до масштабної війни

Про це заявляє військовий оглядач опозиційної "Нової газети" (Москва) Павло Фельгенгауер на шпальтах видання, передає Еспресо.TV.

На засіданні Академії військових наук в Москві 2 березня Герасимов виступив з доповіддю, в якій використовується термінологія часів розпалу "холодної війни".

"Тепер США і їх союзники іменуються "агресорами", готовими віроломно напасти в будь-який момент, застосовуючи "технології "кольорових" революцій і м'якої сили", а також "ймовірними противниками", як років п'ятдесят тому", - пише Фельгенгауер.

Таким чином, вважає автор, громадянські протести "при бажанні можна кваліфікувати як зраду і змову з агресором".

Як стверджує Герасимов, поряд з асиметричними, політичними, економічними, інформаційними та іншими невійськовими заходами боротьби з ворогом головна роль відведена питанню "підготовки до війни і її ведення Збройними силами".

"Причому мова йде саме про масштабну, а не локальну війну, стверджує Герасимов, оскільки ймовірні противники також готуються воювати всерйоз", - йдеться в матеріалі "Нової".

Герасимов також наголосив, що "складність сучасного озброєння така, що налагодити його виробництво в короткі терміни з початком військових дій навряд чи вдасться. Тому, вважає начальник Генштбу РФ, все необхідне має випускатися в необхідній кількості і надходити у війська ще в мирний час".

У 2013 році Герасимов представив на засіданні Академії військових наук доповідь, в якій виклав методи "гібридної війни". Ідеї ​​"доктрини Герасимова", зазначає Фельгенгауер, були в тому чи іншому вигляді реалізовані в Криму, на Донбасі і в Сирії.