https://static.espreso.tv/uploads/article/2612827/imagesim578x383-Gladkowskyj_Igor_ta_Rogoga_i_Zhukow.gif", "width": 960, "height": 560 }, "description": "Генеральний прокурор Юрій Луценко розповів про нинішній процесуальний статус громадян України Андрія Рогози та Віталія Жукова, разом з якими в центрі корупційного скандалу опинився Ігор Гладковський, 22-річний син тепер вже колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського" }

Скандал в "Укроборонпромі". Двох друзів Ігоря Гладковського досі не затримано

Генеральний прокурор Юрій Луценко розповів про нинішній процесуальний статус громадян України Андрія Рогози та Віталія Жукова, разом з якими в центрі корупційного скандалу опинився Ігор Гладковський, 22-річний син тепер вже колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського

Подробиці генпрокурор навів в інтерв’ю для ЦензорНЕТ, розповідаючі усі відомі йому й дозволені до оприлюднення подробиці розслідування корупційних схем всередині державного концерну "Укроборонпром", передає Еспресо.TV.

Зокрема, Рогоза зараз під вартою не перебуває.

" ...Він був під вартою щодо справи про шахрайство, по статті про податки закон цього не передбачає. По несплаті податків у нього підозра. По шахрайству триває суд", - зазначив Луценко.

Жукова теж не затримували.

"Він на цей момент у справі лише знайомий підозрюваного Рогози. І тільки після експертизи КНІСЕ (Київського науково-дослідного інституту судових експертиз - ред.) кількість підозрюваних може збільшитись. Як це можна довести? Їхніми чернетками, наприклад, відео, яке стоїть в цій кімнаті, телефонною перепискою і ще хоча б одним компонентом, крім відео, аудіо і електроніки. Хоча б одного свідка показання. Ось тоді вони можуть стати співучасниками. До цього моменту тільки юридичний керівник підприємства відповідає. А Рогоза каже - я із Гладковським взагалі не спілкувався. Тому на цей момент підозра одна. Якщо ми здобудемо докази, що господарська діяльність була справою не тільки Рогози, тоді дещо зміниться", - пояснив генпрокурор.

Нагадаємо, що у цьому ж інтерв'ю Луценко детально розповів про участь НАБУ, ДФС та СБУ у корупційних схемах в державному концерні "Укроборонпром" й вивловив своє "чисто суб'єктивне враження" про те, що Гладковський-старший міг і не знати, чим займається його син.

Йдеться про постачання продукції для військових заводів.