Журналістка у прямому ефірі France 24 описала гуманітарну кризу у Венесуелі

"Це просто нічний кошмар для Каракаса, та і для інших міст країни із таким рівнем злочинності"

Так описала ситуацію у своїй країні журналістка Сара Суарес, яка взяла участь у програмі "Світ цього тижня" на телеканалі France 24.

7 березня Венесуела лишилася без світла через складну економічну ситуацію. "Це справжній кошмар – опинитись у темноті у місті, це твоя безпека знаходиться під загрозою. Це якась метафора. Гадаю, світло цього режиму починає вимикатись. Вони ніби самі заганяють себе у ситуацію, яку самі ж створили. Все стає лише гірше. Ми повинні замислитись над цим. Люди у лікарнях, життя яких залежить від апаратів, лишились без світла, люди, в яких було трохи їжі в холодильнику – і те втратили, адже 20 годин без електроенергії мають значні наслідки. Це справжній приклад безвідповідальності режиму, яким байдуже до свого народу.

Автобуси теж не їздять, тому що немає коштів замінити деякі частини. Це найгірші умови життя, які тільки можна собі уявити", - сказала Суарес своїм французьким колегам.

"Режим Мадуро не контролює країну. Режим Гуйадо з іншого боку не може впоратись із урядом, який він нібито очолює", - підсумувала вона.

Програма "Світ цього тижня" - це щотижнева аналітична програма від французького суспільного мовника France 24. Українські глядачі можуть побачити проект на телеканалі Еспресо щонеділі о 21.00.