Бойовик "ЛНР" здався СБУ і злив російських кураторів

Перебіжчик з "ЛНР" надав чергові докази участі російських військовослужбовців в бойових діях на тимчасово окупованій території Луганської області

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

У спецслужбі встановили, що на початку 2016 року житель Стаханова вступив до лав незаконних збройних формувань проросійських терористів. Спочатку він служив в так званій інженерно-саперній роті, дислокованої в окупованому Луганську, а потім у 4-й окремій мотострілковій бригаді, йдеться у повідомленні.

За свідченнями перебіжчика, командирами обох підрозділів були кадрові військові ЗС РФ. Зокрема, один з росіян особисто керував військовими навчаннями терористів на території окупованого Лутугинського району і відповідав за переміщення російської спецтехніки з Таганрога Ростовської області до Луганська.

Після фізичних знущань і моральних принижень від "керівного складу", бойовик усвідомив помилковість свого рішення і вирішив повернутися на підконтрольну українській владі територію. Його затримали при перетині лінії розмежування і передали співробітникам Служби безпеки України, уточнили в СБУ.

Наразі відкритого кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 ККУ. Колишній бойовик активно співпрацює зі слідством і дає свідчення про злочини російських військових і проросійських бойовиків в ОРДЛО.

СБУ оприлюднила відео зізнання бойовика.