Представники МВФ у Раді: вже відомо, які законопроекти обговорюватимуть

11 березня у Верховній Раді України будуть присутні представники Міжнародного валютного фонду (МВФ)

Про це заявив перший заступник голови комітету Верховної ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності, народний депутат Михайло Довбенко, передає РБК-Україна.

За його словами, представники МВФ мають побачити, яким чином Україна планує виконувати домовленості, зафіксовані в меморандумі.

"Сьогодні у нас у Верховній раді буде місія МВФ, яка представлятиме інтереси міжнародних фінансових організацій та донорів. Їх увагу буде привернуто до того, яким чином ми плануємо виконувати наші домовленості, зафіксовані в меморандумі", - повідомив Довбенко.

За словами Довбенка, найбільшу увагу буде привернуто до проекту закону №2413-а щодо консолідації функцій із держрегулювання ринків фінансових послуг.

"Найбільшу увагу (МВФ, - ред.) в нашій дискусії буде привернуто законопроекту №2413-а "Про зміни до деяких законодавчих актів України щодо консолідації функцій із державного врегулювання ринків фінансових послуг". Також це проект закону №2456-Д щодо удосконалення прав споживачів фінансових послуг", - повідомив Довбенко.

Також чиновник наголосив на важливості того, що до порядку денного включено законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту інвесторів від зловживань на ринках капіталу".