"Це не обов'язково": Путін не відповідатиме на лист сина загиблої від "Новачка" британки

Президент Росії Володимир Путін не відповідатиме на листа від сина Дон Стерджесс, яка загинула внаслідок отруєння нервово-паралітичною речовиною "Новачок". У своєму листі син загиблої просив Путіна дозволити британським правоохоронцям допитати росіян, причетних до отруєння

Про це заявив прес-секретар президента Путіна Дмитро Пєсков, передає російське інформаційне агентство "Интерфакс".

На питання журналістів, чи не збирається Путін особисто відповісти на лист британця Евана Хоупа, Пєсков відповів: "Це зовсім не обов'язково".

"Справа в тому, що посол РФ призначається указом президента РФ. Власне він і є надзвичайним і повноважним послом, і має всі повноваження говорити від імені Російської Федерації", - сказав Пєсков.

Нагадаємо, 2 березня син британки Дон Стерджесс, яка у 2018 році загинула від отруєння нервово-паралітичною речовиною "Новачок" в місті Еймсбері, написав емоційного листа Путіну з проханням допомогти добитися справедливості.

"Британська поліція вважає, що до смерті моєї матері причетні щонайменше двоє громадян Росії, які перебувають під захистом вашого держави. Я звертаюся до вас з проханням дати можливість нашим офіцерам допитати їх з приводу цього вбивства. Моя мати заслуговує на справедливість", - йдеться в листі 20-річного Евана Хоупа.