Робота, де 120 років нічого не потрібно робити: шведські художники пропонують дивну вакансію

На шведській залізничній станції відкриється незвичайна вакансія, де кандидату пропонують довічне працевлаштування, хорошу стартову зарплату, яка буде підвищуватися щороку, відпустку, пенсію - і жодних робочих обов'язків

Як пише Atlas Obskura, майбутній співробітник може займатися тим, чим захоче, - потрібно лише приходити на станцію і йти з неї в певний час.

Придумали вакансію шведські художники Саймон Голдін і Якоб Сеннебі, відомі своїми експериментами. Для втілення свого нового арт-проекту вони створили фонд "Вічне працевлаштування" (Eternal Employment Foundation), з якого і буде виплачуватися зарплата щасливому працівникові. Зараз у фонді 6 мільйонів шведських крон - це близько $ 650 тисяч, проте в подальшому він буде поповнюватися.

У тому випадку, якщо співробітник з якихось причин захоче покинути свій пост, йому буде знайдена заміна. За підрахунками творців вакансії, вона буде діяти не менше 120 років - такий термін вони визначають як "вічний".

Відкриється позиція в 2025 році на залізничній станції Korsvägen в Гетеборзі. Художники сподіваються, що вакансія стане міською легендою або мемом. "Будуть ходити історії про людину, який був найнятий навічно, щоб нічого не робити", - йдеться в описі фонду Eternal Employment.