Родичі полонених українських моряків виступили у штаб-квартирі ООН

У понеділок, 11 березня, Наталя Мокряк, мати полоненого лейтенанта ВМС Романа Мокряка, та Ольга Оприско, донька полоненого старшого матроса ВМС Андрія Оприска виступили у штаб-квартирі ООН

Про це повідомляє Укрінформ.

“Для нас це ще один шанс звернутися до світової спільноти і розповісти, по-перше, нашу персональну історію, по-друге, ту правду, яку, на жаль, не завжди легко донести”, - пояснила Оприско.

Вона зауважила, що виступ в ООН - це ще одна можливість нагадати про ситуацію в Україні.

У свою чергу, Мокряк відзначила, що подія необхідна для того, щоб більше людей знали про ситуацію, в якій опинилися не лише її син та полонені моряки ВМС, але й всі інші військовополонені, які незаконно утримуються як у Росії так і не тимчасово окупованих територіях Криму та Донбасу.

“Щоб більше людей про це знали, щоб більше було впливу, саме від простих людей. Люди підходять, запитують, беруть адреси, хочуть спілкуватися далі, хочуть проводити роботу у себе на місцях, аби допомогти визволити наших хлопців”, - розповіла вона.

Мокряк зазначила, що “не забувати своїх” - це гасло, яким всі українці висловлюють свою солідарність.

“Своїх не забуваємо. Це гасло нині нас всіх, всіх українців”, - зазначила вона.

Жінки розповіли, що військовополоненим українським морякам не передають листи від рідних. До поранених досі не надали доступ міжнародним лікарям.